viernes, 6 de septiembre de 2019

MATADERO, la novel·la de David Triviño que publica Amazon

 
  
 
 
En ocasió de la publicació de la novel·la Matadero de David Triviño Masague, he realitzat uns punts de llibre i uns petits treballs sobre paper.







 El castellarenc David Triviño ha presentat a Ràdio Castellar la novel·la Matadero, que publica de nou amb Amazon, com ja va fer amb la seva anterior novel·la, Obsesión. En aquesta ocasió, Triviño situa la història entre els anys 30 i 40 entre Texas, Londres i una petita part a Nova York. Matadero explica la vida d’un nen que es va fent gran, és per tant, una novel·la de descobriment. Succeeix en un escorxador, d’aquí el títol de la novel·la.
El nen protagonista es diu James. Agafa agorafòbia i no pot sortir de casa. “I li agafa la dèria per llegir, llegeix tot el que troba”, diu Triviño, “sobretot, novel·les clàssiques victorianes de terror”. Per exemple, Frankenstein, El hombre invisible, La màquina del temps, etc. El seu pare és professor d’universitat, i és molt comprensiu per l’època. El pare mor i la mare es torna a casar amb el propietari d’un escorxador, “i el nen passa d’estar entre les pàgines dels seus llibres a l’esxorxador,on només veurà violència”. Això, inevitablement, l’afectarà.
Com passa també a la novel·la El perfum, el protagonista també té una peculiaritat, “que no és un do sinó més aviat una discapacitat, i això fa que li passin coses”. Com  bé saben els lectors fidels de Triviño, a les seves novel·les no hi falten les picades d’ull a Tarantino, “sempre amb el filtre del gènere negre”, diu ell mateix.
Encara que tot està inventat, l’autor afirma que “has d’intentar sorprendre, o amb la trama o amb l’impacte del que s’explica, i jo intento barrejar-ho”.
Triviño ha estat 7 anys per escriure la novel·la, però fent pauses i escrivint, entremig, Obsesión. Matadero és, de fet, una sèrie de novel·les. “Cada part - n’hi ha 4 -, era una novel·la diferent”: ‘Pàdres’, ‘Viajes’, ‘Londres’ i ‘Retorno’. Les històries s’han convertit en un sol llibre. Hi ha una picada d’ull entre les dues novel·les, a través d’un bebè que apareix en aquesta última serà després el protagonista de l’altre llibre. “M’agrada enllaçar, com Tarantino”.
Matadero tracta diversos temes: l’abús de poder, hi ha també una dura crítica a la societat “i és que jo penso que no hem avançat massa com a societat, al contrari, en alguns aspectes anem endarrere”,  també s’hi tracta el tema de la religió “a través de dos capellans molt diferents que hi apareixen”,, i també abús de poder per part d’un senador, del padrastre, i del mateix protagonista, “ja que ell mateix s’acaba convertint en un dominador”. Es pot llegir com una novel·la actual, tan pel què fa als temes com pel llenguatge que s’utilitza.
Triviño es  pot seguir a Facebook, a Instagram @davidtrivinyo. I també al seu blog  David Triviño.



 Marina Antúnez. 03/09/2019 Cultura de l'Actual de Castellar del Vallés.
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario